Batyus Banya Bál 2012

Jó hangulatban, bár a tavalyinál kevesebb résztvevővel telt az idei, hetedik Batyus Banya Bál. A mulatságon négy újonc tett fogadalmat, majd a szervezők ünnepélyesen átadták a stafétaseprűt, és ezzel a szervezés és lebonyolítás jogát Csucsuna Csunája Indiánnak – azaz Hegyi Róbert alpolgármesternek. Jövőre tehát már a férfiak rendezik a Banyabált – kíváncsian várjuk a folytatást!

 

A bálra érkezőket a Sa-Si Duó zenéje fogadta, az asztalokra a batyuból elővarázsolt finomságok, a résztvevőkre pedig a jobbnál jobb maskarák kerültek.

A jelmezes bemutatkozáson mindenki igyekezett a legjobb formáját hozni, a szellemes szófordulatok és a produkciók sem maradtak el. „Böbe” Szappan, Indián, Macska, Cicababa és Az Ellopott Mennyasszony, Keleti és Nyugati Boszorkány, Görkoris Szindi, Bakterúr és Rozi, Napboszorkány, Pókasszony, Norbi és Réka, Cirkuszi Bohócok, A Három Indián, Stella Liba, az Öttagú Külföldi Delegáció, A 20-as évek Dívái és még sokan mások derítették jókedvre a közönséget.

A megvesztegethetetlen zsűri végül két csapatnak adott megosztott fődíjat. A mindenért a seriffet okoló Három Indián büszke indiántánccal hódította meg a szíveket, míg az Indul a bakterház sármos vasutasa és bájos asszonykája feledhetetlen pogácsaevéssel és fenékmarkolászós együttzötyögéssel vitte a prímet.

A tombolasorsoláson Schobert Norbi és kedves felesége vihette haza a legtöbb ajándékot. Nem meglepő, hogy melléjük szegődött a szerencse, hiszen egy új és sokakat érdeklő update programot dolgoztak ki: reklámkampányukkal a sonkaevést népszerűsítik, s az így felhízlalt kuncsaftokat fogják később lefogyasztani. Hiába, az ész a legjobb tőke!

A bálozó párokra is kellemes megpróbáltatások vártak. A házaspárbaj résztvevői ágyneműhuzatolásban és lufi-gumifújásban mérték össze képességeiket, valamint a bekötött szemű kedves férjek egyujjas tapintással állapították meg, vajon feleségük melyik testrészét érintik. A részletekről itt most nem szólhatunk, a kíváncsiak jövőre ne maradjanak otthon! Már csak azért se, mert a Banyabál nem csak egy jó hangulatú, táncos-bolondozós este, hanem mert a belépő- és tombolajegyek megvásárlásával mindenki hozzájárulhat a hidegkúti gyermekprogramok megvalósításához. Idén a Gyerekfarsangon és a Banyabálon 72 510 Forint gyűlt össze így. Ebből az összegből a húsvéti játszóház kellékeit, a falunap kézműves foglakozásaihoz szükséges alapanyagokat, az akadályverseny jutalmait vásároljuk meg, és bizonyára pár száz palacsintát, lángost is tudunk majd sütni az éhes gyerkőcöknek.

Köszönjük a szervezők munkáját és a jó zenét (Nándiék jutányos áron, 35 000 Forintért muzsikáltak hajnal ötig).

Jövőre találkozzunk ismét a Banyabálon!!