PesthidegkútBudapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat – Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat

Pesthidegkút Budapest II. kerületének része, városrészi önkormányzata 1992-ben alakult. A részönkormányzati megoldás lényege és működésének alapelve, hogy a Pesthidegkút illetékességi területén élő lakosságot érintő ügyekben a részönkormányzat javaslattételi, véleményezési, egyetértési és ellenőrzési joggal bír.

2011 júliusának első hétvégéjén a pesthidegkúti németek elődeik letelepedésének 300., az egyházközség fennállásának 275. és a kitelepítés 65. évfordulójára emlékeztek. A hármas évforduló tiszteletére a Német Kisebbségi Önkormányzat és a Pesthidegkúti Német Nemzetiségi Alapítvány ünnepségsorozatot szervezett, melyre meghívást kapott Hidegkút polgármestere. Pénzes Erzsébet beszédében bemutatta településünket és rámutatott: a név mellett közös szál az is, hogy községünk lakói is sváb hagyományokat ápolnak. A változatos programokat falunk képviselői is színesítették, hiszen Borsos Dominika harmonikajátékával örvendeztette meg a közönséget.

A Hidegkuti Mihály Kulturális Egyesület (Hidegkút) 2012. január 1. - 2012. június 30. közötti időszakra Együttműködési Megállapodást kötött a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzattal. Községünk egyesülete Leader pályázatot nyújtott be a Hidegkutak Találkozója című rendezvény támogatására, amely a Hidegkúti Művészeti Napok 2012-es programjának része. A rendezvényen vendégül látjuk majd a pesthidegkúti delegációt, a városrész művészeti és- sportcsoportjait. A fellépők bemutatják településüket, termékeiket, valamint kulturális és nemzetiségi hagyományaikat.